Säljaren

Mycket i livet handlar om att sälja eller rättare sagt konsten att övertyga. Om det är så produkter, medlemskap, möten, reklamplatser, idéer, sitt varumärke eller något annat, så kan jag inte komma ifrån att jag är tacksam över att jag fått möjligheten att jobbat med försäljning när jag äntrade arbetslivet hösten 2006. Något som jag har haft nytta i andra sammanhang längre fram.

 

Steg 1

Jag tog studenten i juni 2006. Från eufori, så hade jag helt plötsligt hamnat i arbetslöshetens tecken. Jag hade ingen plan och dessvärre inga ambitioner värda namnet. Jag gjorde som man gör ibland när man inte har någon idé om framtiden, jag sökte jobb hejvilt. Till slut fick jag ett samtal om att jag skulle få komma på intervju. Via bemanningsföretaget Academic Work, satt jag helt plötsligt i Svenska Naturskyddsföreningens lokaler i centrala Södermalm.  Jag skulle värva nya medlemmar fram till och med jul med hjälp av telefonen som mitt främsta arbetsredskap.

Ett uppdrag som gick galant, 8 veckor i rad blev jag den bästa säljaren. Något som givetvis skapade mersmak för framtiden.